Expertes
Expertes

Politòloga (UPF), consultora i feminista, màster en relacions internacionals, seguretat humana i desenvolupament (UAB). Les meves principals àrees de recerca són el fenòmen feminicida a Llatinoamèrica, la violència sexual contra les dones en contextos de conflicte armat, les violències masclistes intrafamiliars i els moviments feministes a Amèrica Llatina i a Catalunya.

He treballat com a tècnica en gènere i consultora independent per ONU Mujeres – PNUD  i USAID a Colòmbia, on també he participat en processos d’assessorament de polítiques públiques enfocades a l’eliminació de la violència contra les dones i la protecció de la infància. Previament, vaig realitzar tasques d’investigació i recerca sobre el feminicidi a l’America Central i el paper de l’Estat com a responsable penal en el marc d’una beca acadèmica a l’Institut Català Internacional per la Pau on també vaig participar en la publicació del paper “Colombia en el posconflicto violento: retos y escenarios para la construcción de la paz”.  Darrerament m’he desenvolupat com a responsable d’Incidència Política i Relacions Institucionals i gestió federativa al  Comitè 1r de Desembre, treballant activament per la visibilització i defensa dels drets sexuals i reproductius de les persones que conviuen amb el VIH.

M’interessa la lluita per l’equitat de gènere i la construcció d’una societat plural i igualitària a travès de l’anàlisi critic i interseccional de la realitat actual.

  • Nom i cognoms Judith ERILL GUIXÉ