Montse Alcoverro Marco

Imprimir
Expertes
Expertes

és actriu de teatre, cinema, televisió i doblatge. Va fundar dues companyies de teatre: “Borinot Negre Teatre” i “Hipotenusa” amb les que ha actuat, dirigit i produït. Va tenir també la seva pròpia productora de cinema amb la que va realitzar diverses produccions internacionals. Com actriu de cinema, ha treballat amb directors com Icíar Bollaín, Carlos Saura, Miguel Albaladejo, Judith Colell, A.Albacete & D.Menkes, Dani de la Torre, Antonio Mira, Laura Ferrés, Roger Villarroya, Christian Wagner, Martin Enlen, Michel Gutmann, Marco Bechis, Darren Lynn Bousmann… Com actriu de teatre ha treballat amb directors com: J.Ll.Bozzo (Dagoll Dagom), Paco Mir (Tricicle), Antonio Simón, Manel Dueso, Òscar Molina, Anna Sarrablo, Cristina Lügstenmann i, recentment, amb Robert Torres amb qui ha muntat la companyia Arenal Teatre i han estrenat dos produccions, “La resclosa” de Michel Azama i “MMM MedeaMaterialMedea” de Heiner Müller.

A la televisió ha participat en telemovies dirigides per Miquel Puertas, Laura Mañá, Jesús Font, Jordi Cadena, Antoni Verdaguer. També ha participat en diverses sèries de televisió com: “Se quién eres”, “39+1”, “Maki Navaja”, “Hospital Central”, “Cuentatrás”, “Psico-Express”, “Dr. Mateo” i  en diferents programes de “Polònia”.

Ha estat quatre temporades a “El Cor de la Ciutat” amb un personatge principal, la Maise Sendra i va ser la protagonista catalana a la primera sèrie coproduïda entre TVC i Shanghai Films Studio, “Secrets de Xangai, la meva història a Barcelona” amb el personatge de Teresa, rodada entre Xangai i Barcelona. Des del 2015 fa el personatge de Doña Úrsula Dicenta a la sèrie “Acacias38” produïda per BoomerangTV per a RTVE.

Comissaria i directora del “Cicle de Directores de Cinema de Catalunya” presentat a Stuttgart i Tübingen (Alemanya), Marsella (França), Sardenya i Capri (Itàlia), Aguascalientes, San Luís Potosí i Zacatecas (Mèxic), on s’han presentat pel·lícules dirigides per dones, amb col·loqui amb les pròpies directores després de les projeccions, i s’ha fet una taula de debat que ella moderava sobre la situació de la dona en l’àmbit de l’audiovisual a casa nostra amb comparativa amb el país on es presentava el cicle. També ha moderat la taula de debat “Dona i teatre” organitzada per Projecte Vaca, Associació de Creadores Escèniques, ha estat conferenciant a la 4ª Mostra de Cine y Mujer a Fuerteventura i ha participat en la taula de debat “Dones d’ahir i d’avui al teatre, cinema i televisió, al Trinity College Dublín (Irlanda).

Ha estat comentarista en la secció “CineClub, taula de Cinema” del magazine “El Club” dirigit per l’Albert Om, TVC.

També, presentadora del Festival de Cinema de Calella de Mar, “FESTIMATGE”, de la primera edició de “Els curtmetratges dels Gaudí” de l’Acadèmia del Cinema Català, de l’homenatge a Josefina Piquet “El viatge de l’oreneta, compromís de la memòria” i la presentació del llibre “Catalunya en transició. Eines de la memòria”, Memorial Democràtic, del “IV i V Premi Solé Tura pel cinema sobre malalties del cervell”, de l’entrega del premis de l’Associació de Dones Periodistes “Comunicació no sexista”, del “Dia internacional contra el Racisme i la Xenofòbia” organitzat per SOS Racisme, del Premio Esperanza i la commemoració de la NAKBA de la Comunitat Palestina a Catalunya, del “X Aniversari de gAmis, Grup d’ajuda mama i salut” i del III Congrés de  Dones del Baix Llobregat, entre d’altres…

Jurat a la “11ª Mostra de Teatre de Barcelona”, al “Festival de Curtmetratges de Calella de Mar, Festimatge” i presidenta del Jurat del “V Festival de Curtmetratges de Las Dunas”, Fuerteventura.

Membre de la Junta de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya i responsable de la Secretaria d’Acció Sindical del 2003 al 2008

Actualment, és membre de: Acadèmia del Cinema Català, Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, Aisge, Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Unión de Actores de Madrid i CIMA, Asociación de Mujeres Cineastas.

Professió

Actriu

Camp d’expertesa

Art / Arts escèniques / Cinema / Cultura / Teatre / Feminismes