Expertes
Expertes

Dra. en Antrozoologia (ciència que estudia el vincle humano-animal). Experta en etologia d’animals de companyia.

Des del 2012, investigadora de la Càtedra Fundación Affinity Animales y Salud del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on es comparen els problemes conductuals entre l’home i l’animal de companyia i s’estudien els beneficis i els conflictes. També s’estudia l’impacte de la convivència entre l’ésser humà i l’animal de companyia. Des del 2003, tècnica en intervencions assistides amb animals (IAA), especialment gossos, per a col.lectius en situació de risc social (dones víctimes de violència de gènere, persones amb trastorn mental, persones amb discapacitat física i/o intel.lectual, etc). En l’actualitat, desenvolupo programes de IAA per al Parc de Salut Mar i formo part d’un equip d’assessorament de la UAB per a entitats que es dediquen al món de les IAA. També duc a terme projectes de recerca i assessorament en l’àmbit dels animals de companyia i com els humans ens hi relacionem (antrozoologia). I també faig formació en aquest àmbit, essent, de fet, coordinadora del Postgrau d’Antrozoologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des de gener del 2007, sóc sòcia fundadora de l’empresa Activitats Canines S.L., que avui en dia té el nom comercial d’Ethogroup. En aquesta empresa l’ocupació principal és l’educació i resolució de problemes de conducta dels gossos i gats de particulars. Per altra banda, també ens dediquem a la formació de professionals del sector (veterinaris i educadors canins) i a la divulgació al públic general de l’etologia de l’animal de companyia.

Em dedico també a la divulgació en l’àmbit de l’etologia i l’antrozoologia en mitjans de comunicació. Col.laboradora ocasional del programa el Món a Rac1 i col.laboradora habitual del programa Amics i Coneguts de Ràdio 4, a més de col.laborar puntualment en altres mitjans, tant de ràdio com de televisió.

  • Nom i cognoms Paula Calvo Soler
  • Adreça Pere IV 352, Barcelona