Expertes
Expertes

Doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat en la línia d’Estudis audiovisuals des de la perspectiva de gènere. Investigadora independent. Especialista en cinema i estudis feministes, educomunicació i periodisme de pau.

Vaig estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Més tard em vaig especialitzar en educomunicació i periodisme de pau a la UAB, i en cinema i estudis feministes a la Universitat Complutense de Madrid.
En el curs 2005-2006 vaig viure a Monterrey (Mèxic), la qual cosa va determinar les meves línies d’estudi posteriors.
He treballat com a editora i redactora de continguts educatius, com a formadora de noves tecnologies i com community manager i secretària tècnica de l’associació “Clásicas y Modernas” per a la igualtat de gènere en la cultura.
Formo part de l’Associació de dones cineastes i dels mitjans audiovisuals (CIMA), de la Red Iberoamericana de Narrativas Audiovisuales (Red INAV), de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, de la Xarxa de Dones Iberoamericanes de Cinema i Mitjans Audiovisuals (MICA) , de l’Observatori sobre la Cobertura informativa de Conflictes (OCC) de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​de la Casa Iberoamericana de la Mujer de Barcelona (CIMB), de la Taula per Mèxic i de WILPF Espanya.
He publicat diversos articles i assaigs sobre violència masclista i mitjans audiovisuals des d’una perspectiva feminista. Entre ells cal destacar “Campos de cruces rosas. El feminicidio en México como paradigma global” (Revista Pueblos), “Cine de ficción y feminicidio: el caso de Ciudad Juárez” (Revista Mientras Tanto), “Mandatarias de cine: mujeres y política en el séptimo arte” (Revista Pueblos) o “Los puentes de Madison: una mirada de género” (Fotocinema). A més sóc coautora dels llibres Panorama del cine iberoamericano en un contexto global. Historias comunes, propuestas (2014) i Els documentals del feminicidi a Ciudad Juárez (2010). En el següent enllaç podeu trobar totes les meves publicacions: https://uab.academia.edu/SoniaHerrera
Actualment treballo com a responsable de comunicació de Cristianisme i Justícia i com a investigadora de l’observatori ORIGEN. Sóc col·laboradora habitual en diversos mitjans digitals i docent al Màster de Comunicació i Gènere de la UAB, al Màster en Salut Internacional i Cooperació de la UAB i al Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària de la Facultat Pere Tarrés (aquí podeu trobar les meves classes i xerrades: https://lalentevioleta.wordpress.com/charlas-clases-y-conferencias)

  • Nom i cognoms Sonia Herrera Sánchez