QUÈ SÓN LES GALETES (“COOKIES”?

Una galeta (“cookie”) és un fitxer que es descarrega en el teu ordinador a l’accedir a determinades pàgines web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un/a usuari/ària o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer la persona.

TIPUS DE GALETES

Segons qui sigui l’entitat que gestioni el domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que s’obtinguin es poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

Existeix també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades en el navegador del client, podent tractar-se de galetes de sessió o galetes persistents.

Existeix una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d’anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.

QUIN TIPUS DE GALETES UTILITZA AQUESTA PÀGINA WEB?

A continuació s’identifiquen les galetes que estan sent utilitzades en aquest portal així com la seva tipologia i funció:

• Galetes d’anàlisi: Són aquelles que tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre de persones usuàries i així realitzar el mesurament i anàlisi estadística de la utilització que fan les usuàries del servei ofert. Per a això s’analitza la seva navegació a la nostra pàgina web amb la finalitat de millorar l’oferta de productes o serveis que li oferim.

L’Institut Català de les Dones utilitza Google Analytics, un servei d’analítica web desenvolupada per Google, que permet el mesurament i anàlisi de la navegació a les pàgines web. En el seu navegador podrà observar 4 galetes d’aquest servei. Segons la tipologia anterior es tracta de galetes pròpies, de sessió i d’anàlisi. Pot trobar més informació sobre aquest tema i inhabilitar l’ús d’aquestes galetes a http://www.google.es/policies/privacy/.

A través de l’analítica web no s’obté informació sobre les seves dades personals. La informació que s’obté és la relativa al nombre de persones que accedeixen al web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l’operador que presta el servei, l’idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d’aquest portal.

Una altra de les galetes que es descarreguen és una galeta de tipus tècnic necessària per a la correcta navegació per les pàgines web.

Finalment, es descarrega una galeta de tipus tècnic i de sessió anomenada galetes_policy. Gestiona el consentiment de l’usuari davant l’ús de les galetes a la pàgina web, amb l’objecte d’evitar l’excessiva molèstia que pugui suposar mostrar repetidament informació sobre la política de galetes en la part superior de la web a aquelles persones que hagin acceptat la mateixa.

ACCEPTACIÓ DE LA POLÍTICA DE GALETES

L’Institut Català de les Dones mostra informació sobre la seva Política de galetes en la part superior de qualsevol pàgina amb cada inici de sessió.

Davant aquesta informació és possible dur a terme les següents accions:

Acceptar galetes. No es tornarà a visualitzar aquest avís en accedir a qualsevol pàgina del portal durant la present sessió.

Tancar. S’oculta l’avís a la present pàgina, però en accedir a qualsevol altra pàgina del portal es tornarà a mostrar l’avís en la part superior de la mateixa.

COM MODIFICAR LA CONFIGURACIÓ DE LES GALETES

Vostè pot restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzant el seu navegador. En cada navegador l’operativa diferent, la funció d’Ajuda li mostrarà com fer-ho.

Internet explorer
Firefox
Chrome
Safari